Haluska
2009.02.28. 10:52
Hozzávalók: 1 kg liszt, 3 dl langyos víz, 1 evőkanál só, 4 tojás.
Elkészítés: A lisztet egy mélyebb tálba szórjuk és a közepére lyukat mélyítünk. Ebbe ütjük bele a tojásokat, majd a vizet is beleöntjük és a sót. Alaposan kigyúrjuk. Kisebb cipócskákat készítünk a kigyúrt tésztából és lisztezett nyújtódeszkán fél cm-es vastagságú kerek lapokká nyújtjuk. A kerek lapot (levelet) 4 egyenlő széles csíkra vágjuk és egymásra helyezzük. Ezután ezt feltekerjük, és éles késsel vékony csíkokra szeleteljük. A tésztát lobogó sós vízben kevergetve kifőzzük, majd hideg vízzel átöblítjük. Egy tepsiben ízlés szerint zsírt melegítünk és a kifott tésztát beletesszük, majd ízesítjük.
|