Balatoni öreg halász rakott halas cseréptálja
2009.02.28. 10:13
Hozzávalók: 4 személyre: 1200 g krumpli, 400 g harcsaszelet, 400 g pontyszelet, 400 g süllőszelet, 4 db paradicsom, 4 db zöldpaprika, 2 gerezd fokhagyma, 1 csomag újhagyma, 100 g házi füstölt sonka, 2 pohár tejföl, 50 g zsír, petrezselyemzöld, só, borsikafű, zsályalevél, fűszerpaprika.
A karikára vágott megtisztított krumplit rakjuk beáztatott, kizsírozott cseréptálba, enyhén sózzuk meg, helyezzük rá az előre fűszerezett, sózott halszeleteket, majd a karikára vágott paradicsomot, zöldpaprikát, újhagymát, vékonyra szeletelt fokhagymát és a sonkaszeleteket, majd borítsuk be tejföllel.(Tipp! A tálba 4 helyre tegyünk 1-1 kanál nyers rizst, ha sarkos a tál akkor a 4 sarkába.) Pirospaprikával és a finomra vágott petrezselyemzölddel szórjuk meg, középmeleg sütőben készre sütjük.
|