A legkönnyebb fogyókúra
2009.01.31. 21:03
Nem szükséges örökre lemondania a finom falatokról, hogy formába hozza magát. A következő fogyókúrával könnyen megszabadulhat a fölösleges kilóktól.
Folyadéknap
A gyümölcs- és zöldséglevek gazdagok vitaminokban és ásványi anyagokban, emiatt salaktalanítják a szervezetet, és megóvják a testet az elsavasodástól. Mivel a nap folyamán nem szabad szilárd ételt enni, a gyomor összeszűkül, az étvágy pedig csökken. Ezzel is felkészítheti szervezetét a diétára.
Igyon meg 5-6 alkalomra elosztva, adagonként 2-3 dl frissen facsart vagy cukrot nem tartalmazó gyümölcs-, esetleg zöldséglevet!
Rizsnap
A rizs gazdag káliumban, amely elősegíti az izzadást, így a szervezet hamar megszabadul a sejtek között felgyülemlett fölösleges víztől. Magas szénhidráttartalma kellő energiát biztosít a nap folyamán, a benne található növényi fehérje miatt pedig hosszú ideig jóllakottnak érzi magát. Nem tartalmaz zsírt, így fogyasztásával szervezete rákényszerül, hogy az elraktározott zsírt használja fel.
Egyen naponta ötször adagonként kb. 15 dkg rizst. Főzze só nélkül, tálalja gyümölccsel, cukor nélkül készült kompóttal vagy zöldséggel.
Gyümölcsnap
A gyümölcsökben található enzimek, cserző-, illetve ballasztanyagok serkentik az emésztést, a gyomor- és bélműködést, javítják a sejtek anyagcseréjét, így megkönnyítik a méregtelenítést. Vitamin- és ásványianyag-tartalmuk növeli a szervezet ellenálló képességét, emellett a másodlagos növényi hatóanyagok fiatalon tartanak.
Egyen annyi gyümölcsöt, amennyi jólesik, de kevés legyen köztük a magas cukortartalmú, például a banán, a szőlő. Ehet gyümölcssalátát, és ihat gyümölcslevet is.
Burgonyanap
A krumpliban található ballasztanyagok serkentik az emésztést, hatásukra sokáig telítettnek érzi gyomrát, és a farkaséhség is elkerüli. Magas káliumtartalma miatt ugyanúgy befolyásolja a szervezetet, mint a rizs. Ezenkívül a burgonya gazdag C-vitaminban, amely erősíti a kötőszöveteket, és feszesíti a bőrt.
Főétkezésekkor maximum 30-30 dkg burgonyát fogyaszthat. Főzze meg héjában vagy süsse meg. Tálalhat hozzá adagonként kb. 200 g fűszeres sovány túrót, zöldségeket stb. Tízóraira, uzsonnára egyen gyümölcsöt és zöldséget vagy zsírszegény joghurtot.
Szárnyasnap
A csirke-, illetve pulykahús zsírszegény, de magas a fehérjetartalma. Fehérjére van szükség az izmok felépítéséhez, és különösen fontos a bevitele a diéta alatt, mivel a szervezet elsőként bontja le. A szárnyashús emellett gazdag B-vitaminban, amely az idegek, illetve az agyfunkciók normális működéséhez szükséges, és nélkülözhetetlen a vérképzésben, valamint a zsírégetésben.
Délben és vacsorára fogyasszon kb. 15-15 dkg csirke- vagy pulykahúst zöldséggel, salátával. Ebédre kevés rizst vagy durumtésztát (4 dkg) is megengedhet magának. Reggel egyen egy teljes kiőrlésű zsemlét lekvárral, vaj nélkül. Napközben nassoljon gyümölcsöt és zöldséget!
|