A terítés etikettje
2009.01.14. 23:53
Teríteni nem nehéz. Vagy mégis? Hiszen a terítésnek is vannak szabályai. Bizony könnyû összekeverni a sok üvegnemût és a számtalan evõeszközt. Ha nem tudod, hova kell tenni a borospoharat vagy a desszertes villát, olvasd el összeállításunkat.
Ha egy komplett menüben gondolkozunk, akkor előételnek, levesnek, főételnek és desszertnek terítünk.
1. Zsemlyés tányér
2. zsemlyés kés |
3. előétel villa
4. főétel villa |
5. vacsora tányér
6. főétel kés |
7. leveses kanál
8. előétel kés |
9. desszert kanál
10. desszert villa |
11. vörösboros pohár
12. vizespohár
13. fehérboros pohár
|
Poharak
Nem kell valamennyi poharat felhasználnod, ha el akarod kápráztatni vendégeidet. Néhány jól megválasztott pohár megteszi a hatást: végy vörös- és fehérborosat, egy vizespoharat és esetleg egy desszertborosat.
1. fehér boros
2. vörös boros |
3. bordeaux-i
4. burgundy |
5. pezsgős |
6. vizes |
1. koktél
2. hígított tömény ital |
3. sörös
4. konyakos |
5. desszertboros |
6. whiskys |
|