Kakaós fánk krémsajtból (farsangra)
2009.01.14. 23:00
Hozzávalók: 20dkg krémsajtot (lehet mascarpone) keverőtálba teszünk. Hozzáteszünk12 dkg vaníliás porcukrot, 5 dkg kakaót, 4 tojássárgáját és egy kupica rumot. Habverővel simára keverjük, majd hozzátesszük a habbá vert fehérjéket. Megszórjuk 20 dkg liszttel és az egészet óvatosan összekeverjük, nehogy a massza összetörjön.
Ezután forró zsírba (olajba) mártott kanállal kisebb fánkokat szaggatunk belőle és kevés felhevített olajban, tükörtojás sütőben megsütjük (ugyanúgy, mint a tarkedlit), mindkét oldalát megpirítva. Az olajból kiszedve papírszalvétával felitatjuk a zsiradékot, cukros kakaóban megmártjuk kettőt-kettőt összeragasztva (lekvárral) előmelegített tálra rakjuk, vaníliás porcukorral megszórjuk. Frissen tálaljuk.
|