Marinírozott ponty (szilveszterre)
2008.12.27. 00:19
Hozzávalók: 50 dkg tisztított pontyfilé, 2 tojás, 15 dkg liszt, 15 dkgzsemlemorzsa, 25 dkg lilahagyma, 1 csomó petrezselyemzöld, 4 dlolaj a kisütéshez, só, őrölt bors, cukor, olívaolaj ízlés szerint.
A jól megmosott halfilét ujjnyi vastag és kb. 5 cm hosszú rudakra vágjuk. Ahagyományos módon lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, és bőforró olajban kisütjük. Egy tálban elkészítjük az alaplevet: enyhéncukros-ecetes salátalébe tesszük a vékony karikára vágott hagymát és a finomravágott petrezselyemzöldet, majd sóval, borssal ízesítjük. Az alaplébebeletesszük a teljesen kihűlt haldarabokat, egy kevés olívaolajat permetezünkrá, és legalább 4-5 órán át a hűtőszekrényben érleljük. A tálat fedővel vagyalufóliával feltétlenül zárjuk le, nehogy az ott tárolt más élelmiszerekátvegyék az erős halszagot.
|