Füstölt halsaláta (szilveszterre)
2008.12.27. 00:01
Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg füstölt hal pisztráng, lazac vagy makréla) 1 alma, 1 kisebb kígyóuborka (kb. 15 dkg), 1 kis fej hagyma, 4 evőkanál tejföl, 3 evőkanál majonéz, csipetnyi só, csipetnyi fehér bors, pár csepp citromlé, paradicsom, tojáskarikák, uborkakarikák és kapor a díszítéshez.
A füstölt hal bőrét és ha szükséges, a gerincét eltávolítjuk, majd a halat kisebb darabokra vágjuk; az almát, az uborkát és a hagymát megtisztítjuk. Az almát kimagozzuk és felkockázzuk; az uborkát és a hagymát szintén kockára vágjuk.
A majonéz finom és népszerű étel, de táplálkozási szempontból nagyon nehéz. Azzal lehet egészségessé tenni, ha biológiailag értékes hidegen sajtolt olajból készítjük.
Elkészítés: Egy nagy tálban a tejfölt simára keverjük a majonézzel, sóval, borssal és citromlével ízesítjük, majd belekeverjük a haldarabokat. A salátát legalább egy órán át hűtőszekrényben hagyjuk összeérni, paradicsomgerezdekkel, tojás és uborkakarikákkal, valamint kaporral díszítve tálaljuk.
|