Ünnepi ételek : Sült libacomb pezsgős káposztával (szilveszterre) |
Sült libacomb pezsgős káposztával (szilveszterre)
2008.12.26. 23:56
Hozzávalók: 4 db libacomb, 1 db közepes vörös káposzta, 1 db sárgarépa, 1 db fehérrépa, 2 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1db zöldpaprika, 1 db paradicsom, 2 dl étolaj, 2 dl pezsgő, ételecet, só, őrölt fehérbors, kristálycukor, köménymag.
A megtisztított, megmosott libacombokat sózzuk, meghintjük kevés őrölt fehérborssal. Tepsibe tesszük, kevés előhevített olajjal leöntjük. Mellétesszük a megtisztított, megmosott feldarabolt sárgarépát, fehérrépát, paradicsomot, zöldpaprikát, 1 db vöröshagymát és a fokhagymagerezdeket. 180 fokos sütőben, gyakori locsolgatás mellett ropogósra sütjük. Közben elkészítjük a pezsgős káposztát. A megtisztított káposzta torzsáját eltávolítjuk, metéltre vágjuk. Olajon cukrot karamelizálunk, kipattogtatjuk a köménymagot,és hozzáadjuk a szeletekre vágott vöröshagymát. Rátesszük a felszeletelt káposztát, sózzuk, ecettel és ha kell cukorral ízesítjük. Fedő alatt, lassú tűzön készre pároljuk, és a legvégén hozzáadjuk a pezsgőt. Roppanosra pároljuk! A libacombokat hagymás tört krumplival és a roppanos pezsgős káposztával tálaljuk.
|