Szilveszteri malac tepsiben
2008.12.26. 23:55
Hozzávalók: 5kg bőrös malachús, só, majoránna, őrölt bors, 3 gerezd fokhagyma, 10 dkg zsír, 20 dkg füstölt szalonna, 3 dl sör.
Füstös kukoricasalátához: 2 doboz kukoricakonzerv, 15 dkg füstölt sajt, 30 dkg majonéz, 1 pohár tejföl, fél citrom, 1ek mustár, porcukor, só, őrölt fehér bors.
A malac húsos részét sóval, borssal, majorannával és reszelt fokhagymával begörzsöljük, tepsibe fektetjük. A bőrös részét megkenjük hideg zsírral, vizet öntünk alá, és 180 fokos sütőben 2 órát sütjük. Közben sőrbe mártott szalonnával sűrűn megkenjük. A kukoricasalátához lecsöpögtetjük a kukoricát. A sajtot apró kockákra vágjuk. A majonézhez hozzáadjuk a fűszereket, a mustárt, és tejföllel simára keverjük. Salátástálba öntjük, hozzáadjuk a sajtkockákat és a kukoricát, óvatosan összekeverjük és tálalásig hűtőbe rakjuk.
|