Újévi malacsült (szilveszterre)
2008.12.26. 23:52
Hozzávalók: 6 hetes malac bontva (kb. 3,5 kg), só, majoránna, 20 dkg zsír, 20 dkg füstölt szalonna, 2 dl sör.
A malac szőrét lekaparjuk, megmossuk, körmeit levágjuk, térdizületet visszahajtjuk.
Belsejét sóval és majorannával bedörzsöljük. Belsejét egy kiló szárat kenyérrel kitámasztjuk, szájába almát teszünk. Rácsos tepsire helyezzük, fülét, farkát befóliázzuk. Bőrét bekenjük hideg zsírral, 2-2 és fél órát sütjük, sörbe mártott szalonnával kenegetjük. Sülés után kigőzöljük, szájában citrommal tálaljuk.
Köretnek; pezsgős párolt káposztát és hagymás tört burgonyát kínálunk.
|