Zöldlencsés szilveszteri leves
2008.12.23. 18:52
Hozzávalók: 40 dkg zöld lencse 1 tyúkhúsleveskocka fél-fél kávéskanál őrölt kömény és pirospaprika 20 dkg csípős kolbász 2 dl tejföl 2 evőkanál apróra vágott snidling őrölt bors só
A lencsét elôzô este beáztatjuk, több vízben átöblítjük. Másnap, egy utolsó öblítés után fazékba tesszük, 4 dl vizet öntünk rá, beledobjuk a szétmorzsolt leveskockát, rászórjuk a köményt meg a paprikát. Felforraljuk, és a forrástól számított legalább 10 percig kislángon főzzük, amíg a lencse megpuhul. A kolbászt forró vízzel lemossuk, lehúzzuk a héját, és felkarikázzuk. Tapadásmentes serpenyőben 1 percig pirítjuk a kolbászkarikák mindkét oldalát, majd itatósra szedjük. A megfőtt lencsét botmixerrel pürésítjük. Belekeverjük a tejfölt, visszatesszük a tűzre, és közepes lángon 1 perc alatt felmelegítjük. Tányérokba merjük, elosztjuk bennük a kolbászkarikákat, megszórjuk snidlinggel, és azonnal tálaljuk.
|