Virslis Korhelyleves (szilveszterre)
2008.12.23. 18:38
Hozzávalók: 400 g savanyú káposzta, 4 db baromfivirsli, 1 közepes fej hagyma, 2 evőkanál teljes kiőrlésű liszt, 2 evőkanál olaj, 2 gerezd fokhagyma 1 kiskanál pirospaprika, oreganó, só, vagy "diétás" (nátriumszegény) só.
A lisztet szárazon megpirítjuk, majd az olajat ráöntjük, pirospaprikával megszórjuk, és hideg vízzel felengedve simára keverjük. Hozzáadjuk a savanyú káposztát, és annyi vízzel hígítjuk, amennyi levest szeretnénk, majd puhára főzzük. Megsózzuk, oregánóval, apróra vágott vörös- és fokhagymával fűszerezzük. Betétnek baromfivirsli-karikákat főzünk bele. Ha feljöttek a leves tetejére, zsírszegény tejföllel dúsítva tálaljuk.
|