Füstöltoldalasos korhelyleves (szilveszterre)
2008.12.23. 18:34
Hozzávalók: 40 dkg savanyúkáposzta, 20 dkg füstölt oldalas, 20 dkg füstölt kolbász, 4 dkg zsír, 5 dkg liszt, 1 kis fej vöröshagyma, 1,5 dl tejföl, 1-2 babérlevél, pirospaprika, 1-2 gerezd fokhagyma, só, (citromlé).
Az (megkóstolt/előkészített) savanyúkáposztára önts bő 2 liter hideg vizet, tedd bele a babérlevelet, az oldalast, a füstölt kolbászt, s főzd puhára. A zsírral, a liszttel, az apróra vágott vöröshagymával, a fokhagymával és a pirospaprikával készíts zsemleszínű rántást. A levesből vedd ki a babérlevelet, az oldalast és a kolbászt, s a levet sűrítsd be a rántással. Jól forrald össze, ha kell, még ízesítsd sóval, esetleg citromlével. Tedd bele vissza a kicsontozott és felkockázott oldalast, valamint a felkarikázott kolbászt. Tálaláskor tejfölt kínálj hozzá.
|