Burgonyás káposzta tekercs (szilveszterre)
2008.12.23. 18:16
A megfőtt, még meleg burgonyát hámozás után lereszelem, az almát megmosom, kicsumázom, és ugyancsak lereszelem. A vajat a tejföllel habosra keverem, beleteszem a zúzott fokhagymát és a fszereket, majd hozzákeverem a reszelt burgonyát és az almát. A kierezett savanyúkáposzta-leveleket egyenként kiterítem, és mindegyiket bekenem a burgonyás krémmel. Ezután szorosan felcsavarom, mint a rétest szokás. Egyenként folpack fóliába vagy alufóliába csomagolom, és a hűtőszekrényben jól kifagyasztom. Tálalás előtt ujjnyi vastag karikákra vágom és megmosott, leszárított salátalevelekre helyezem.
Hozzávalók: 8 db nagy savanyú-káposzta levél, 2 közepes nagyságú, héjában főtt burgonya, 2 gerezd fokhagyma, 1 púpozott mokkáskanál só, 2 evőkanál tejföl, 5 dkg vaj (vagy margarin), 1 savanykás, aromás alma, 1 mokkáskanál törött fehér bors.
|