Almás-virslis Melegszendvics (szilveszterre)
2008.12.23. 18:00
Hozzávalók 4 személyre: 2 paradicsom, 4 kisebb savanykás alma, 10 dkg baromfivirsli, 1 baget, 1 dkg vaj, 4 dkg mandulaforgács, 8 dkg trappista sajt.
El
készítés: a paradicsomot megmossuk, húsát kis darabokra vágjuk. Az almát megmossuk, négybe vágjuk, magházát eltávolítjuk, húsát apró kockákra vágjuk. A virsliket hosszában kettévágjuk. A bagettet kettévágjuk hosszában, majd vízszintesen, és megvajazzuk. Rátesszük a fél virsliket. A grillt vagy a sütőt 200 fokra hevítjük. A bagetre szórjuk az alma- és paradicsomkockákat. Megszórjuk a mandulaforgáccsal, ráreszeljük a sajtot, és a sütőben kb. 5 perc alatt megsütjük (amíg a sajt megolvad).
|