Miskolci almássütemény
2008.12.21. 18:54
Hozzávalók: 6 db apró alma, 3 dkg vaj, 2 evőkanál kristálycukor, 5 szem meggy, 3 dkg mazsola, 3 dkg só, 6 mokkás kanál rum, 3 db tojás. 3 evőkanál cukor, 3 evőkanál liszt, fél csomag sütőpor.
Elkészítés: Húsz cm-es AMC lábast kikenünk vajjal, és beszórjuk a kristálycukorral. Az almák közepét kivágjuk, és az almákat meghámozzuk. A kikent lábasba helyezzük az almákat. A kivájt magház helyére 1-1 szem meggyet teszünk, majd diót, mazsolát, végül egy kis kanál rumot. Ezután a lábast tűzhelyre tesszük, s amikor a cukor karamellizálódni kezd, elzárjuk a hőforrást és ráöntünk az almákra 3 tojásból készült piskótát. Előmelegített sütőbe tesszük, és 180 fokon 40 percig sütjük.
|