Kecskeméti rakott palacsinta
2008.12.21. 18:22
Hozzávalók: 8 db habos édes palacsinta (a tojásfehérjét habbá verve keverjük bele), 30 dkg baracklekvár, 1 dl kecskeméti barackpálinka, 15 dkg darát dió, 4 tojásfehérje, 1 ek. porcukor, 2 dkg vaj.
A lekvárt elkeverjük a pálinkával.
A palacsintákat, ahogy sütjük, azonnal rétegezve rakjuk a következő módon: vajjal kikent tűzállóban az 1. palacsinta tetejét megkenjük pálinkás lekvárral, megszórjuk dióval. Így folytatjuk. Felül üres palacsinta legyen!
Sütőben átmelegítjük, majd a tetejét megkenjük keményre vert, cukrozott tojáshabbal. Addig sütjük, míg a hab megszilárdul és kissé karamellizálódik a teteje.
|