Mizsei tört bab
2008.12.19. 17:22
Hozzávalók: 300 g bostonbab, 80 g olaj, 50 g vöröshagyma, 10 g fokhagyma, 30 g liszt, Ízlés szerint: Só, őrölt bors, 15 g fűszerpaprika, 100 g burgonya,
Sült hagymakarika hozzávalók: 300 g vöröshagyma, 50 g liszt, 200 g olaj a sütéshez, 200 g füstölt szárazkolbász
A beáztatott vajbabot hideg vízbe feltesszük főni. Sózzuk, őrölt borssal ízesítjük. Így főzzük, míg a bab félpuha nem lesz, majd tisztított, vékony karikára szeletelt burgonyát teszünk hozzá. Jó puhára pároljuk. Közben elkészítjük a fűszeres, magyaros rántást. Olajban a finomra vágott hagymát üvegesre hevítjük, rátesszük a lisztet, és habzásig pirítjuk. Tűzről lehúzva hűtjük. Majd zúzott fokhagymát és piros paprikát teszünk hozzá. Teljesen lehűtjük, és már kész is a fűszeres, magyaros rántás. Hideg vízzel simára keverjük, és a forrásban lévő babos ételt berántjuk. Ezt követően péppé törjük, szinte, mint egy pürét. A tisztított, kisebb fej vöröshagymát 3-4 mm-es karikákra felszeleteljük. Liszttel leszórva elkeverjük, és forró olajban ropogósra sütjük. Szalvétán leszikkasztjuk az olajat, hogy száraz legyen a sült hagyma. Kevés zsírban a karikára vágott füstölt száraz kolbászt áthevítjük.
|