Felvidéki túrós
2008.12.19. 14:11
30 dkg liszttel kevert 1 cs. V.-sütőport összegyúrunk 10 dkg zsírral, 1 egész tojással, 15 dkg cukorral, és kevés tejjel, lágy, nyújtható tésztává. A tészta felét tepsibe téve, beborítjuk egyenletesen a következő töltelékkel: 5 tojás sárgáját, 10 dkg porcukorral habosra keverünk, hozzáadunk könnyedén keverve 1/2 kg áttört, lecsurgatott túrót, 6 dkg tisztított mazsolát, 1 kanál világos morzsát, és legvégül az 5 tojás keményre vert habját. A tészta másik felével a túrós töltelékréteget befedjük, tojással kenjük, és villával több helyen megszurkálva, közepes tűznél sütjük. Felszolgáláskor vanilin-szórócukorral hintjük és szeleteljük.
|