Bihari bundás karajszeletek
2008.12.17. 18:03
Hozzávalók: 1 kg rövidkaraj, 1 dl olaj, só, törött bors, pecsenyefűszer, 1 pohár tejföl, kevés margarin, szegfűbors, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál vöröshagyma, 20 dkg liszt Piros Arany, 1 tojás.
A karajt kicsontozzuk és felszeleteljük. A reszelt hagymát kevés olajon megpároljuk. A hússzeleteket meghintjük sóval, borssal, szegfűborssal, pecsenyefűszerrel, majd kevés olajban hirtelen pirosra sütjük. Ezután minden hússzeletre tesszünk egy csipetfokhagymát, és terítünk rápárolt hagymát. 20 dkg lisztből, 1 tojással, kiskanál margarinnal és tejföllel, sóval rugalmas tésztát gyúrunk. 30-40 percig pihentetjük, majd kinyújtjuk. Két karajszeletet egymásra fektetünk, megkenjük Piros Arannyal. A kinyújtott tésztát olyan lapokra vágjuk, hogy egy-egy dupla szelet karaj bele csomagolhassuk. Ráhelyezzük a húst, megkenjük nyers tojással, és ráhajtjuk a tészta másik felét. Kívül is megkenjük tojással, és sütőben szép pirosra sütjük. Párolt zöldséggel tálaljuk.
|