Békésszentandrási szűzérmék
2008.12.17. 18:02
Hozzávalók: Sertés szűzpecsenye 1,20 kg, Zsír 0,35 kg, Só 0,04 kg, Liszt 0,05 kg, Libamáj 0,40 kg, Gomba 0,30 kg, Bakonyi mártás 10 adag, Galuska 10 adag, Zöldpaprika 0,35 kg, Paradicsom 0,20 kg, Szalonna 0,10 kg
Vágott szalonnát kiolvasztjuk finomra vágott hagymával, aranysárgára pirítjuk, majd hozzáadjuk a megmosott és cikkekre vágott gombát, sót, törött borsot, pirospaprikát (paradicsomot, zöldpaprikát), fedő alatt pároljuk. Kevés húslevessel felöntjük, ha kész, tejfeles habarással kellő sűrűségűre sűrítjük, így kapunk egy igen finom paprikás mártást. A felszeletelt sertésérméket kikloffoljuk, sózzuk és kevés zsírba, lisztbe mártva mindkét oldalát megsütjük, utána minden adagra 1 db szép szelet libamájat sütünk.
Tálalás: A sült sertésérméket tálra helyezzük, leöntjük a paprikás mártással, minden adag tetejére 1 szelet libamájat teszünk. Díszítés tejföllel, petrezselyemmel, paradicsommal, paprikával. Házi galuskával tálaljuk.
|