Békési húsostál
2008.12.17. 18:01
Hozzávalók: 50 dkg comb, 1 pár debreceni kolbász, 5 dkg füstölt szalonna, 2 nagy fej vöröshagyma, fél húsleveskocka, 2 evőkanál olaj, 2 gerezd fokhagyma, törött fekete bors, só.
A húst megmossuk, letörölgetjük és felszeleteljük. Húskalapáccsal kissé megveregetjük, megsózzuk, és a felforrósított olajon hirtelen, erős tűzön átsütjük mindkét oldalát. A debrecenit felkarikázzuk, a füstölt szalonnát nagyon vékony metéltre vágjuk, a megtisztított vöröshagymát pedig karikákra vagdaljuk. Tűzálló tál aljára teszünk néhány darabka füstölt szalonnát, és erre fektetjük egymás mellé a hússzeleteket. A húsra kolbászkarikákat helyezünk, majd a vöröshagyma-karika következik. Jól megsózzuk, és elmorzsolunk rajta egy pici darabka fokhagymát. A rétegezést addig folytatjuk, amíg tart a hozzávalókból. A húsleveskockát 2,5 dl vízben feloldjuk, meghintjük törött borssal, és ráöntjük a tetejére. A tálat lefedjük, és előmelegített, forró sütőben puhára sütjük. A sütés végén fedő nélkül lepirítjuk. Sült burgonyával és salátával kínáljuk.
|