Bakonyi sertésborda
2008.12.17. 17:44
Hozzávalók: 1,40 dkg sertéskaraj, só, zsír, liszt, 15 dkg füstölt szalonna, 40 dkg gomba, zöldpaprika, paradicsom (vagy lecsó), pirospaprika, 1 nagyobb fej vöröshagyma, 3 dl tejföl.
A bordákat belisztezzük, sózás után elősütjük, majd lábasba szedjük. Az apró kockákra vágott füstölt szalonnát az elősütéshez felhasznált zsírban megpirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és üvegesre pirítjuk. Ha a leve elpárolgott, meghintjük pirospaprikával, és gyorsan felöntjük vízzel (vagy csontlével) és belevágjuk a zöldpaprikát és a paradicsomot. Szükség szerint sózzuk. A megpuhult bordákat kivesszük, és tejfölös habarással sűrítjük a levet, majd felforraljuk. Visszatesszük a bordákat, és lassan összeforraljuk.
Galuskával tálaljuk. (Füstölt szalonna nélkül is készíthető.)
|