Boszorkányszigeti batyus halászlé
2008.12.16. 22:44
Hozzávalók: 2 kg ponty, 30 dkg vöröshagyma, 10 dkg lecsó, 3 dkg őrölt fűszerpaprika, só.
A batyuhoz: 10 dkg liszt, 1 db tojás, 2 dkg zsír, 5 dkg vöröshagyma, csipet só, csipet bors, 1 kávéskanál őrölt paprika, 40 dkg halbelsőség.
A pontyot megtisztítjuk, kibelezzük, majd kifilézzük. A fejből, a csontból hagymával, sóval, lecsóval alaplevet főzünk (kb. 2 óra hosszat), majd átpasszírozzuk. Újból fölrakjuk főni, rászórjuk a pirospaprikát, beletesszük a pontyszeleteket. Közben elkészítjük a batyukat. A pontyban lévő halbelsőséget összedinszteljük a vöröshagymával és a fűszerekkel. A lisztből és tojásból tésztát gyúrunk, kinyújtjuk, majd kockákra vágjuk. A közepébe helyezzük a tölteléket, felhajtjuk, és villával összenyomkodjuk. A halhús után a batyukat is belefőzzük a halászlébe. Erőspaprika-karikákkal tálaljuk.
|