Körösi göngyölt busaszeletek rácosan
2008.12.16. 22:23
Hozzávalók: 1,5 -2 kg busa, 25 dkg füstölt kolozsvári szalonna, 2 fej vöröshagyma, 25 dkg burgonya, 5 dkg pirospaprika, 2 pohár tejföl, só
Elkészítés: A megtisztított halat kifilézzük. A filészeleteket hosszában fél centis vastagságúra felszeleteljük, majd kb. 10-15 cm hosszú szeleteket készítünk belőle és megsózzuk. A halszeletekbe vékony szalonnaszeletet, vékonyra vágott hasábburgonyát s vékonyra szelt hagymát teszünk. Ezeket begöngyöljük a halszeletekbe. A maradék szalonnaszeleteket a tepsi aljára fektetjük, rá karikára vágott burgonyát teszünk, amit hagymakarikákkal szórunk meg. Erre helyezzük a göngyölt halfiléket. Sütőben kb. 15 percig sütjük.
Utána a sütőből kivéve a göngyölt busát meglocsoljuk a pirospaprikával behabart tejföllel, majd visszahelyezve a sütőbe, újabb 15 percig készre sütjük. Száraz vörösbort ajánlunk mellé.
|