Körösi tejfölös pontypaprikás galuskával
2008.12.16. 22:19
Hozzávalók: 80 dkg pontyfilé, 8 dkg vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 dkg só, 1 dkg csemegepaprika, 1 dkg törött bors, 3-4 fej csiperkegomba, 1 db babérlevél, 1 dl tejföl, kevés étolaj, 1 db száraz cseresznyepaprika
Elkészítés: Az ujjnyi vastagra vágott halszeleteket megmossuk és félretesszük. Az étolajat felhevítjük és beletesszük az apróra vágott vöröshagymát, és világos színűre pirítjuk.
Amikor a hagyma elkészült, ráöntjük a halszeleteket, és fedő alatt pár percig pároljuk.
Ezután rátesszük a paprikát, sót, borsot, az összetört fokhagymát, a babérlevelet, a cseresznyepaprikát összedarabolva vagy egészben, a gomba háromnegyed részét és kevés vízzel felöntve készre főzzük.
Galuskával tálaljuk, tejföllel és párolt gombával díszítjük.
|