Körösi töltött süllő
2008.12.16. 22:18
Hozzávalók: 80 dkg-1 kg süllő, 1 pohár tejföl, fél pohár tejszín, só, bors
Töltelékhez: 2 db főtt tojás, 1 db nyers tojás, 2 zsemle, petrezselyemzöld, fél fej vöröshagyma só bors, kevés vegeta
Elkészítés: A megtisztított és szétnyitott süllő gerincét belülről kivágjuk, majd a halat belülről megsózzuk, és enyhén megborsozzuk.
A töltelékhez a két főtt tojást feldaraboljuk, a két tejben áztatott zsemlét kinyomkodjuk, a fél fej hagymát pedig lereszeljük. Mindezeket egy tálba tesszük, sóval, borssal és apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük, és egy nyers tojással összekeverjük.
A töltelékkel a süllőt megtöltjük, majd a halat a kivajazott tepsibe helyezzük hasra fektetve.
A tejszínnel felhígított tejföllel leöntjük. Közepes lángon sütőben szalmasárgára sütjük. Köretnek burgonyapürét ajánlunk hozzá.
|