Tápéi halleves
2008.12.16. 21:53
A 40 dkg tisztított és 3 cm széles darabokra vágott pontyszeleteket sózzuk és kb. 1/2 órán át, állni hagyjuk. Közben egy nagyobb lábasban 10 dkg finomra vágott vöröshagymát 5 dkg zsíron megfonnyasztunk, majd kevés liszttel meghintjük. Rövid ideig együtt pirítjuk, majd 2 evőkanál pirospaprikát adunk hozzá, és 1 1/2 liter vízzel felengedjük. Ugyancsak hozzáadjuk a 3 db közepes nagyságú tisztított és hasábokra vágott burgonyát, valamint 4 evőkanál lecsókonzervet. Őrölt borssal ízesítjük, és mikor a burgonya félig puha, akkor ebben a lében megfőzzük a halszeleteket. Ízlés szerint főzhetjük vegyes zöldséggel is, tálalhatjuk tejfölre is.
|