Hegyaljai tarkabableves
2008.12.16. 20:56
Hozzávalók: 20 dkg tarkabab, 1 fej vöröshagyma, 40 dkg savanyú káposzta, 20 dkg füstölt kolbász, 1,2 l csontlé (leveskockából), 1 ek cukor, 2 ek liszt, 2 dl tejföl, 1 gerezd fokhagyma, 3 ek olaj, 2 babérlevél, 1 ek ecet, só
Az előző nap beáztatott babot sóval, babérlevéllel ízesített hideg vízben feltesszük főni.
A finomra vágott hagymát az olajban megpirítjuk, hozzáadjuk az összetört fokhagymát, rátesszük a káposztát, a tejfölt és felengedjük a csontlével. Ecettel, cukorral ízesítjük. A leszűrt babot belekeverjük, világos rántással besűrítjük, beletesszük a karikára vágott kolbászt, és még 4-5 percig főzzük.
|