Húsleves libanoni módra
2008.12.16. 19:40
Hozzávalók 4 személyre: 1 kg marhafartő (csonttal), só, 15 dkg sárgarépa, 15 dkg póréhagyma, 15 dkg vörös rókagomba, 17 dkg cérnametélt, 3 l víz.
A hideg vízben megmosott húst csonttal együtt fazékba tesszük. Felöntjük hideg vízzel, és sózzuk. Erős lángon főzzük, a keletkezet habot leszedjük. Hozzáadjuk a megtisztított gombát, a sárgarépát és a póréhagymát. Közepes tűzön 2-3 órán át tovább főzzük, míg a hús meg nem puhul. Ezután hozzáadjuk a kifőzött cérnametéltet. Gyenge tűzön néhány percig tovább főzzük. A húst kivesszük, kicsontozzuk, és a levessel együtt tálaljuk.
|