Currys gombaleves (Arab)
2008.12.16. 19:38
Hozzávalók 4 személyre: 35 dkg csiperkegomba, 15 dkg csicseriborsó, 3 dkg vaj, 10 dkg vöröshagyma, 1 l húsleves (kockából), só, őrölt fehérbors, 4 dkg liszt, 1 dl joghurt, 1 dl víz, 2 kávéskanál erős Madras-curry.
A megtisztított vöröshagymát finomra vágva, az olvasztott vajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombát, és azt is aranysárgára pirítjuk. Felengedjük A FORRÓ HÚSLEVESSEL. Sózzuk, borsozzuk, és 15 percig főzzük. A lisztet 1 dl vízzel simára keverjük, és hozzáadjuk a leveshez, ezután 7 percig főzzük, hozzáadjuk a csicseriborsót. Hozzákeverjük a joghurtot, forrásig melegítjük, majd négy levesestányérba vagy nagyobb csészébe kimerjük. A levest megszórjuk a Madras-curry-vel.
|