Kapros gombaleves
2008.12.16. 19:35
Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg csiperkegomba, 3 dkg vaj, 10 dkg vöröshagyma, 1 l húsleves (kockából), só, őrölt fehérbors, 4 dkg liszt, 1 dl víz, 1 dl joghurt, ízlés szerint kapor.
A megtisztított vöröshagymát finomra vágva, az olvasztott vajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombát, és azt is aranysárgára pirítjuk. Felengedjük A FORRÓ HÚSLEVESSEL. Sózzuk, borsozzuk, és 15 percig főzzük. A lisztet 1 dl vízzel simára keverjük, és hozzáadjuk a leveshez, ezután 7 percig át forraljuk. Hozzákeverjük a joghurtot, forrásig melegítjük, majd négy levesestányérba vagy nagyobb csészébe kimerjük. Finomra vágott kaporral megszórva tálaljuk.
|