Angolos hátszínsaláta
2008.12.16. 19:31
Hozzávalók: 1 kg hátszín, só, őrölt bors, mustár
Elkészítés: A kicsontozott, letisztított hátszínt száraz pácba tesszük, egész felületét beolajozzuk, és fóliába csomagolva a hűtőszekrényben legalább két napig érleljük. a pácból kivesszük, a felső részén végighúzódó fényes ínszalagot egymástól egy - két centiméteres távolságban éles, hegyes késsel keresztben bevagdaljuk, hogy a hús, sütés közben ne ugorjon össze. (Vigyázzunk, hogy az ín bevagdosása közben a húst ne sértsük fel.)
A húsdarab egész felületét megsózzuk, újra megborsozzuk, a tűzhelyen tepsiben felforrósított kevés zsiradékban minden oldalán szép pirosra, ropogósra sütjük. Ezután előmelegített sütőben, közepes tűzön (attól függően, hogy angolosra vagy félangolosra akarjuk sütni) rövidebb vagy hosszabb ideig sütjük, néha megfordítjuk, zsírjával öntözgetjük. Ha megsült, zsírjából óvatosan kiszedjük (lapáttal vegyük ki, villával ne szúrjunk a húsba ), tálalásig meleg helyen - esetleg egy lábasban fedő alatt - tartjuk.
|