Ham and Eggs
2008.12.16. 18:53
Egy személyre: 3 szelet gépsonka, 2 tojás, olaj, só
Az adagokat egyesével, vagy kettesével készítjük, a serpenyő méretétől függően. Felhasználás előtt a tojásokat mossuk meg, és töröljük szárazra! Kevés olajat öntünk a serpenyőbe, és felforrósítjuk. Beletesszük a sonkát, és mindkét oldalát kissé megsütjük. Ráütjük a tojásokat úgy, hogy a fehérje összekösse a sonkaszeleteket, és a sárgája egészben maradjon. Amikor a fehérje alul szilárdulni kezd, evőkanállal forró olajat locsolunk a sárgája köré, hogy a fehérje átsüljön, de a sárgája híg maradjon. Majd lapátkanállal (használhatunk belőle kettőt is) ügyesen a tálalótányérra emeljük a ham and eggs-et. Friss zöldséggel díszítve adjuk asztalra, a sót mellé kínáljuk, hogy mindenki ízlése szerint ízesíthessen vele.
Elkészítési idő: adagonként kb. 5 perc
Jó tanács: Az angolok bőségesen reggeliznek, a kenyeret leginkább pirítós formájában fogyasztják. Reggeliző asztalukon mindig található vaj, valamilyen gyümölcsdzsem, zabpehely és sült szalonna is. Az italok közül a rostos gyümölcsleveket és a teát részesítik előnyben.
|