Édességek : Mazsolás sütemény (Raisin Scones) (skót) |
Mazsolás sütemény (Raisin Scones) (skót)
2008.12.16. 18:46
25 dkg liszt, 3 kk. sütőpor, csipet só, 2 kk. kristálycukor, 6 ek. vaj, 5 dkg mazsola, 3 ek. tej vagy tejszín, 2 tojás.
Összekeverjük a lisztet, sütőport, sót, 2 kk. cukrot, beledolgozzuk a vajat, mazsolát, tejszínt, majd a tojásokat.
A sütőt forróra állítjuk. Gyengén lisztezett deszkán 1 cm vastara nyújtjuk, 6x6 cm-es négyzetekre vágjuk, majd háromszögekre vágjuk a tésztát. Tetejüket tojásfehérjével megkenjük, kristálycukorral megszórjuk. Vajazott tepsibe tesszük, 10-15 percig sütjük.
Hidegen, melegen egyaránt tálalhatjuk. Adhatunk hozzá vajat, dzsemet, lehet reggelire vagy teasüteményként fogyasztani.
|