Levesek : Skót húsleves (Scotch broth) |
Skót húsleves (Scotch broth)
2008.12.16. 18:43
1 kg bárányhús egyben, 2 ek. só, 10 szem bors, 6-8 ek. sárgaborsó, 2 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 2 hagyma nyolcfelé vágva, 1 szeletelt póré, 1 cs. petrezselyem.
Mártás: 2 ek. zsiradék, 3 ek. liszt, 3 dl leves, 1 kk. mustár, 1 kk. ecet, 5 kapribogyó, főtt burgonya, főtt káposzta.
A bárányt, sót, borsot, borsót, 2 l vízben kb. 2 órát főzzük.
Beletesszük az apró kockára vágott zöldséget és a hagymákat, még kb. 30 percig főzzük a hús puhulásáig. Végül a tetejét megszórjuk petrezselyemmel.
Mártás: a vajban vagy más zsiradékban a lisztet kissé megpirítjuk, 3 dl levessel felengedjük, beletesszük a mustárt, sót, ecetet, kaprit. Állandóan kevergetve felforraljuk, besűrítjük.
A levesből kivett húst külön tálaljuk - főtt burgonyával, - káposztával, mártással.
|