Húsos ételek : Töltött báránycomb Nelson módra (English Leg of Lamb Nelson) |
Töltött báránycomb Nelson módra (English Leg of Lamb Nelson)
2008.12.16. 18:32
Hozzávalók: 3 kg-os báránycomb, zsiradék, só,
Töltelék: 5 dkg zsiradék, 3 aprított hagyma, 3 db főtt, apróra vágott burgonya, 3 ek. vaj, 3 ek. liszt, 1 dl tej, 1 dl tejszín, 1 tojás, 4 ek. reszelt sajt, 2 kk. só, csipet bors, 1 kk. rozmaring, 3-5 ek. zsemlemorzsa, 3-5 ek. reszelt sajt, 3-5 ek. zsiradék.
Letisztítjuk a faggyút a combról, jól megsózzuk, bekenjük zsírral vagy olajjal, közepes tűznél 2-3 órát sütjük.
Felszeleteljük, de úgy, hogy a szeleteket a csontról nem vágjuk le. A szeletek közé tesszük a tölteléket, és az egészet beborítjuk a megmaradt töltelékkel. Meghintjük zsemlemorzsával, sajttal, meglocsoljuk zsírral vagy olajjal. Visszatesszük a most már forró sütőbe kb. 30 percre. Azonnal tálaljuk. Legjobban párolt zöldborsó illik hozzá.
Töltelék: 5 dk zsiradékban lefedve, időnként megkeverve, kis lángon 0,5 óráig pároljuk a hagymát, krumplit. Megtörjük villával, majd sima pürét készítünk belőle. 3 ek. vajban világosra pirítjuk a lisztet, feleresztjük a tejjel, tejszínnel, állandóan keverjük. Összekeverjük a burgonyával, beletesszük a tojást, reszelt sajtot, 2 kk. sót, csipet borsot (esetleg 1 kk. rozmaringot).
|