Szalonnás pulykasült
2008.12.16. 18:24
Hozzávalók: 1 bébipulyka (kb. 2,5 kg), 15 dkg füstölt szalonna, 1 pohár tejföl, 2 gerezd fokhagyma, só, törött fehér bors
A megtisztított pulykát alaposan sózza meg belülről. A bőrét óvatosan lazítsa fel, és csúsztassa alá a vékony csíkokra vágott füstölt szalonnát. Ezután kívül is sózza meg a pulykát, majd tegye egy tepsibe. Öntsön alá 2 pohár vizet, szorosan fedje le alufóliával, majd előmelegített, forró sütőben párolja másfél-két órán át. Ezután vegye le a tepsiről az alufóliát vagy a tetőt, és hagyja még negyed órát állni. Közben keverje össze a tejfölt az összezúzott fokhagymával, sóval és törött borssal. Szeletelje fel a pulykát, majd bőrével felfelé fektesse a szeleteket egymás mellé a tepsiben. Kenje meg a tejfölös keverékkel a szeletek tetejét, és süsse piros-ropogósra. Tálalja krumplipürével és salátával, illetve savanyúsággal.
|