Húsos ételek : Angol marhasült- Hátszín(Roast Beef) (képpel) |
Angol marhasült- Hátszín(Roast Beef) (képpel)
2008.12.16. 17:40
Használhatunk rostélyost, combot, felsált, hátszínt.
A húst nyersen nem sózzuk, fűszerezzük.
Alacsony tepsibe tesszük, lehetőleg rácsra, hogy ne ragadjon le. Süthetjük alufóliában is. Mindig előmelegített, közepesen meleg sütőben sütjük. Az utolsó 15 percre forróra állítjuk a sütőt, hogy megpiruljon a hús.
Miután megsült - sózzuk, fűszerezzük.
Sütési idők kb. 2 kg húshoz:
Rostélyos kb. 2,5 - 3 óra,
Felsál, hátszín, comb kb. 3 - 3,5 óra,
Vesepecsenye kb. 1 óra.
Angolos hátszínszelet (hidegtálra)
Hozzávalók: 40 dkg magas hátszín, 2 ek. mustár, 1 dl olaj, 20 dkg franciasaláta, só, bors, 1 paradicsom, 1 pár szál francia petrezselyemzöld, 1 dl temperált aszpik.
A húst megkenjük mustárral, megborsozzuk, majd olajat öntünk rá. 3 napig pácoljuk, majd megtisztítjuk a mustártól, és a páclében megsütjük. Amikor kihűlt, 2 mm vékonyan felszeleteljük, majd a salátára rendezzük. Bevonjuk az aszpikkal, majd paradicsomszeletekkel és petrezselyemzölddel tálaljuk.
|