Angol teasütemény (Tea-cakes)
2008.12.16. 17:35
20 dkg liszt, 2 csapott kk. sütőpor, csipet só, 10 dkg vaj vagy margarin, 20 dkg kristálycukor, 1 tojás, 3 ek. tej, 10 dkg mazsola, 15 dkg aprított cukrozott gyümölcs, 1 tojásfehérje habja.
Összekeverjük a lisztet, sót, sütőport.
Habosra keverjük a vajat, cukrot, 1 tojást. Beleöntjük a lisztet, mazsolát, cukrozott gyümölcsöt.
A tésztából diónyi gömböket formázunk, tetejüket tojáshabba mártjuk, meghintjük kristálycukorral. Vajazott tepsibe tesszük - egymástól 6 cm távolságra. 15 percig sütjük forró sütőben.
Kihűlve jól záródó dobozban sokáig eláll.
|