Angol almás (angol)
2008.12.16. 17:22
Hozzávalók: 25 dkg gyorsfagyasztott vajastészta, 1 üveg almabefőtt (1 liter), 5 dkg sárgakrémpor, 5 dkg barackíz, 1 tojás. A felengedett vajastésztát kinyújtjuk, és két 6x25 cm-es csíkra vágjuk. Az almabefőttet lecsurgatjuk, egy kicsit összetörjük, vagy apróbbra vágjuk, összekeverjük a sárgakrémporral, és fél citrom reszelt héjával. Az egyik tésztacsíkot bekenjük tojással, és hosszában a közepére helyezzük az almatölteléket. Mielőtt a másik tésztacsíkot rátennénk, azt a kés hegyével hosszában egy kicsit bevagdossuk. Az almára borított tészta széleit lenyomkodjuk, ugyancsak bekenjük tojással, és 180°C-os sütőben kisütjük. Mielőtt felszeletelnénk az angol almást, felmelegített baracklekvárral kenjük át.
|