Levesek : Bableves füstölt csülökkel |
Bableves füstölt csülökkel
2008.12.14. 23:48
Hozzávalók 4 személyre: 1 füstölt csülök (30-40 dkg), 15 dkg tarkabab, 15 dkg sárgarépa, 10 dkg fehérrépa, 10 dkg zellergumó, 10 dkg vöröshagyma, 2 cikk fokhagyma, 2 evőkanál olaj, 2 evőkanál liszt, 1 kiskanál csemegepaprika, erős paprika, ízlés szerint; betétnek egy tojásból gyúrt csipetke.
Az előző nap beáztatott babot a füstölt csülökkel annyi vízben tesszük fel főni, amennyi éppen ellepi. Ha felforrt, a megtisztított kockákra vágott zöldségeket hozzáadjuk, és együtt puhára főzzük. Az olajban lisztet pirítunk, a zúzott fokhagymát, és a finomra vágott vöröshagymát hozzáadjuk, megszórjuk csemegepaprikával, a rántást hideg vízzel simára keverjük, és a levesbe öntjük. Megkóstoljuk, szükség szerint utánasózzuk és csipetkét főzünk bele. Aki szereti, erős paprikát is tehet bele. Tálaláskor a csülökhúst is apró kockára vágva adjuk fel. Az ízeket kevés tejfellel simíthatjuk.
|