Hamburgi babgulyás
2008.12.14. 23:46
Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg ürühús, 25 dkg száraz fehér bab, 5 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 20 dkg sárgarépa, ˝ zellergumó, 2 gerezd fokhagyma, 30 dkg burgonya, ízlés szerint; finomított só, babérlevél, ecet, cukor, 1 csokor petrezselyem.
A babot előző este hideg vízbe áztatjuk. Másnap a szalonnát apró kockára vágjuk, és kiolvasztjuk, megpirítjuk rajta a megtisztított, és finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a tört fokhagymát, a kockákra vágott húst, és néhány percig együtt sütjük. Végül beletesszük áztatólevével együtt a babot, a babérlevelet, a kis kockákra vágott, tisztított zöldséget, és annyi vízzel engedjük fel, hogy bőven ellepje. Lefedve, lassú tűzön főzzük, és amikor a hús meg a bab már majdnem puha, hozzáadjuk a meghámozott, kockákra vágott burgonyát, azzal főzzük meg teljesen. Tálalás előtt pár csepp ecettel meg a cukorral ízesítjük, és meghintjük az összevagdalt petrezselyemmel, ha kell, utánasózzuk.
|