Angolnapörkölt túrós csuszával (karácsonyra)
2008.12.09. 22:55
Hozzávalók 4 személyre: 2 kg belezett angolna, 1,5 dl olaj, 20 dkg vöröshagyma, 2 zöldpaprika, 10 dkg paradicsom, 1 gerezd fokhagyma, só, kalocsai rózsapaprika.
Az angolnát hideg vízben alaposan megmossuk, majd egyenlő karikákra szeleteljük. A megtisztított vöröshagymát, finomra vágjuk és olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd a kalocsai rózsapaprikát, felengedjük kevés hideg vízzel, és zsírjára pirítjuk. Hozzáadjuk a megmosott, erejétől megtisztított és kockákra vágott csemege zöldpaprikát és a paradicsomot, rátesszük a feldarabolt angolnát, sózzuk, majd nyílt lángon készre főzzük. Előmelegített tálon házilag tépett, túrós, tepertős, tejfeles csuszával tálaljuk.
|