Lucskos káposzta (Karácsonyra)
2008.12.09. 22:51
Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg oldalas, 20 dkg dagadó, 20 dkg bőrös aprólékhús, 1 kg fehérkáposzta, só, majoránna, 3 levél tárkony, 8 dkg zsír, 5 dkg liszt, 3 dl tejfel, ˝ dkg csemege pirospaprika.
A savanyúhordós káposztát nem kedvelőknek való, sertésvágáskor is készíthető káposztásétel. Oldalasból, sertésdagadóból, bőrös aprólék húsból főzhetjük úgy, hogy a húsokat sós vízben feltesszük főni. Ha van abalé, azzal javítható. Amikor a húsdarabok félig megfőttek, az ujjnyi szélesre szelt, megtisztított édes káposztát beletesszük, sóval, majoránnával, tárkonnyal ízesítjük, s együtt főzzük. A lisztből, zsírból rántást készítünk, melyet meghintünk csemege pirospaprikával, és a főtt káposztához adjuk. Tejfellel hígítjuk.
|