Diós kockák (Karácsonyi)
2008.12.09. 22:13
Hozzávalók 10 kocka elkészítéséhez: 17 dkg méz, 40 dkg liszt, 15 dkg vaj, 3 tojássárgája, fél tasak sütőpor, fél citrom héja és leve, 15 dkg málnadzsem Tojásfehérjehab: 3 tojás fehérje, 10 dkg darált dió, 10 dkg cukor.
Gyúródeszkán összedolgozzuk a puha vajat s a sütőport. Hozzátesszük a tojássárgákat, mézet, a citrom reszelt héját és levét. A puha tésztát újnyi vastagra nyújtjuk, téglalapalakúra formázva. Kikent tepsibe helyezzük, megkenjük málnadzsemmel, s a porcukorral kemény habbá vert tojásfehérjébe kevert darált diós habbal befedjük. A sütőt 220-240 fokra hevítjük, és a tepsit behelyezzük. Amikor a tészta felemelkedett, 160-180 fokra visszavesszük a hőt, és a tésztát zsemleszínűre sütjük. Kihűlve kockákra vágjuk.
|