Bártfai Laci bácsi

Kezdőlap
Magamról
Kiadóim elérhetősége
Képtár
Videók
Vendégkönyv
E-mail nekem
Bannerek-linkek

 

Mit főztél ma? Írd ide

Saját receptjeid Ide írd!

Blog-olok

Próba

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Látogatottság
Indulás: 2008-06-15
 

 

 

 

 

 

Cafe Nero

Fehér csokoládés habos kávé

Café Royal

Cafe d'Amour

Mocha Cappuccino

Argentín kávé

Belga kávé

Gyerek Sangria

Mézes banánhűsítő

Bloody Mary (12 cl)

Gyümölcslimonádé

 

 

 

Google PageRank

Google Pagerank mérés, keresooptimalizálás

 

 
Fényújság

 

"Helyes étkezés"-Okos gondolatok a tejberizstől-Banánnal a kötélidegekért-Aszalt gyümölcs a nyugodt álmokért-Így szabadulhatsz meg 40 kg-tól! - mintaétrenddel-Tavaszi tisztító kúra felkészítés-"Fogyókúra"-Nem tudsz lefogyni? Rejtett okai lehetnek!-4 hét alatt 4 kiló - Itt az antistressz-diéta-4 szuper koktél 1 napos tisztítókúrához-7 természetes vírusölő - tények és tévhitek-A legjobb energetizáló táplálkozási tippek-"Gyógyítás étellel"-Gyógyító teák!!!-/
 
 
Praktikák
Praktikák : Irish Coffee (amit illik tudni)

Irish Coffee (amit illik tudni)

  2008.12.07. 12:27


Az összetevők
Első és talán a legfontosabb összetevő: a whiskey.
Nem készíthetünk Irish Coffeet ír whiskey nélkül!
A mennyiséget mindenkinek a saját, vagy a vendég standardja szerint kell megállapítani, ez általában 3-4 cent.
Második a cukor. Ez egy klasszikus cukor, úgynevezett "demerara sugar". Ha módunkban áll, csak ezt a cukrot keverjük a cocktailhoz. A kávé. Csak jó minőségű kávét használjunk az Irish Coffeehoz. És legvégül a tejszínhab, ami majd a remekmű tetejét díszíti.
 
A pohár
Gyakran már ezzel kezdődnek a gondok. Viszonylag sok helyen a lehető legfurcsább pohárban szokták a vendég elé "ejteni". Ejteni, mivel ez egy meleg ital, és a pohárnak, amiben kapja a tisztelt vendég az "Irish Coffee"-ját még véletlenül sincsen füle. Tehát, a pohár rendelkezzék füllel, hogy meg lehessen fogni kesztyű nélkül is. Természetesen átlátszó és üveg legyen! Még véletlenül sem műanyag!
 
Az elkészítés
Az átlátszó, üveg, füles poharunkba beleöntjük a whiskey nagyobbik részét, a maradékot a cukorral összekeverve egy kisebb edénybe vagy pohárba tesszük, és a whiskeyt meggyújtva megkaramellizáljuk a cukrot. Ezzel egy kis látványelemet viszünk az italkészítésbe, és az ízén is csavarunk egy picit. Ezt bárki bárhol el tudja készíteni, és garantált, hogy a vendég csodálkozva fogja figyelni, és természetesen nem marad el a siker Az így elkészült karamellizált cukrot, hozzáöntjük a whiskey nagyobbik részéhez, ami már a füles üvegpoharunkban várja, hogy tovább dolgozzunk vele. A harmadik alkotóelem a kávé, amivel szintén rugalmasan bánhatunk. Főzhetjük erősre, hosszúra vagy rövidre, ismét a vendég joga a döntés. Ha minden a poharunkban van, összekeverjük egy bárkanál segítségével.
A tetejére a tejszínhab kerül, de nem akármilyen tejszínhab! Mindig friss tejszínből készítjük. Minden pultban van hűtőszekrény, amiben szorítsunk egy kis helyet a folyékony tejszínnek. Nem kell megijedni, ha nincsen kéznél habverő, sőt nem is kell, hogy habverővel virítsunk a bárpult mögött. A legegyszerűbb megoldás, ha a shakerbe beledobunk egy kávéskanalat, és beleöntjük a folyékony tejszínt. Az eredmény: nagyjából másfél-két perc erőteljes rázás után tökéletes tejszínhabot kapunk. Soha ne használjunk flakonos (borotvahab) tejszínt, mert annak semmi köze a tejszín ízéhez, állagához, sőt magához a tejszínhez. A friss tejszínhabból két kanállal teszünk az ital tetejére, vigyázva, hogy egy picit csúcsosodva legörbüljön a "habcsók" vége.
Az így elkészült Irish Coffeet nyugodtan a vendég elé tehetjük. Biztos, hogy a legtökéletesebb látványban és ízben lesz része.
Az Irish Coffeenak ismert még a rétegesen készített változata. Az összetevőkben semmi különbség, csak a készítésben van egy kis csavarás. Az ír whiskeyt és a cukrot a fent leírt módon megkaramellizáljuk, majd hozzáöntjük a maradék whiskeyhez és összekeverjük. A kávét egy pici kancsóba lefőzzük és óvatosan, a pohár szélen lecsorgatjuk egészen a whiskey felületéig. A tejszínhabot nem kell keményre készíteni, inkább maradjon egy picit folyékony. Ezt is, mint a kávét, végig kell csorgatnunk a pohár oldalán. A réteges töltés nem bonyolult munkafázis, de mint minden, némi gyakorlatot igényel és viszonylag egyszerű megtanulni. Az óvatosságunkért cserébe, egy gyönyörű, réteges, igen látványos és nem utolsó sorban egy nagyon finom kávés cocktailt kapunk.

 

Bookmark and Share

 

Levesek

 

Köretek
 
Húsos ételek
 
Édességek
 
Hidegkonyha
 
Saláták
 
Grill,nyárs,bogrács
 
Hal és tengeri ételek
 
Erdei és vad ételek
 
Egytál ételek
 
Ünnepi ételek
 
Italok, koktélok
 
Évszakok ételei
 
Kenyerek,péksütemények
 
Gyorsételek:reggelik és vacsorák
 
Szervírozás, terítés
 
Fogyókúra (evéssel)
 
Gyógyítás étellel
 

 

Praktikák

Helyes étkezés

Helyes étkezés

Magyar étkezési kultúra

A mesterség kialakulása

Jótanácsok

 

Konyhai szótár

 

 

 

Design by

Semilin Graphic

Sztár szakácsok

Híres szakácsok

 

Add a starlaphoz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hőtérkép

Hőtérkép

Felhőkép

Felhőkép

 

Add to Google


Velaris, a második otthonom Fanfictionból új rész került fel    *****    NSYNC - Ha nosztalgiáznál, vagy érdekel,mi történik most a ByeByeBye elõadóival, akkor nézz be - NSYNC    *****    Szereted az egyedi történeteket? Kíváncsi vagy, hogy mire képes egy hobbi író? Ha igen, nézz be hozzám!    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Debrecen Nagyerdõaljai, 150m2-es alapterületû, egyszintes, 300m2-es telken, sok parkolós családiház eladó 06209911123    *****    RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    Lakatos munka- Épületlakatos munka- Haidekker kerítés - Haidekker kapu- Teraszkorlát- Lakatos munka szerelés- Hullámrács    *****    Itachi Shinden második fejezet!! - ÚJ FEJEZET - Felkerült a könyv második harmada!! Konoha.hu - KATT!! KATT! KATT!! KATT    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Kedves Csokoládé kedvelõk! Segítségeteket kérném a kérdõívem kitöltéséhez! Témája a CSOKOLÁDÉ MÁRKÁK! Köszön    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    Aki szörnyekkel küzd, vigyázzon, nehogy belõle is szörny váljék. S ha hosszasan tekintesz egy örvénybe, az örvény vissza    *****    Rose Harbor, ahol a tenger suttog és a múlt sosem tûnik el teljesen. - FRPG - csatlakozz közénk te is :)    *****    Egy kikötõ, ahol minden hullám egy új kezdetet ígér. Rose Harbor, több mint egy város, egy világ a világ mögött.