Bártfai Laci bácsi

Kezdőlap
Magamról
Kiadóim elérhetősége
Képtár
Videók
Vendégkönyv
E-mail nekem
Bannerek-linkek

 

Mit főztél ma? Írd ide

Saját receptjeid Ide írd!

Blog-olok

Próba

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Látogatottság
Indulás: 2008-06-15
 

 

 

 

 

 

Cafe Nero

Fehér csokoládés habos kávé

Café Royal

Cafe d'Amour

Mocha Cappuccino

Argentín kávé

Belga kávé

Gyerek Sangria

Mézes banánhűsítő

Bloody Mary (12 cl)

Gyümölcslimonádé

 

 

 

Google PageRank

Google Pagerank mérés, keresooptimalizálás

 

 
Fényújság

 

"Helyes étkezés"-Okos gondolatok a tejberizstől-Banánnal a kötélidegekért-Aszalt gyümölcs a nyugodt álmokért-Így szabadulhatsz meg 40 kg-tól! - mintaétrenddel-Tavaszi tisztító kúra felkészítés-"Fogyókúra"-Nem tudsz lefogyni? Rejtett okai lehetnek!-4 hét alatt 4 kiló - Itt az antistressz-diéta-4 szuper koktél 1 napos tisztítókúrához-7 természetes vírusölő - tények és tévhitek-A legjobb energetizáló táplálkozási tippek-"Gyógyítás étellel"-Gyógyító teák!!!-/
 
 
Praktikák
Praktikák : Kávé-pszichológia

Kávé-pszichológia

  2008.12.07. 12:24


Vigyázzon Ön, nehogy oktalan kávézással téves következtetésekre adjon okot!

A kavargatós:
A kávét nem illik hosszasan kavargatni, főleg nem csörömpölve. Aki hosszasan kavarja a kávéját, akkurátus, elgondolkodó ember, aki nehezen hozza meg döntéseit.

Hajigálós:
Hirtelen lendületű ember, akit nem érdekel, mit gondolnak mások. Ő hajítja messziről a cukrot a kávéjába. Ha a kávé kicsap a csésze szélén, azt nem törli fel. Óvatosan bánjunk vele.

Akkurátus:
Óvatosan a kiskanállal helyezi a cukrot a kávéjába. Rövid ideig kavarja, a csésze szélén lerázza, lecsepegteti a kiskanalat, majd hozzáadja a tejet. Apró kortyokban fogyasztja el. Precíz munkavégzésére mindig számítani lehet.

Sietős:
Gyorsan felhajtja a kávét, cukrot, tejet nem rak bele. A cukor kispórolása azokra az emberekre jellemző, akik nem tudják élvezni az élet édességét.

Hedonista:
Hosszan, élvezettel kóstolgatja a kávét, szemét közben lehunyva cuppant is hozzá, lenyalja a kiskanalat. Ő aztán élvezi az életet, kreativitására számíthatunk, anyagilag motiválható.

Házi Cappuccino por
10 gr Kakaópor
40 gr instant kávégranulát /Jacobs, Maxwell, ki mit szeret/
70 gr Porcukor /cukrosok diétás cukrot használjanak, vagy el is hagyható/
160 gr Tejpor /nagyon finom szójatejporral is/
Ezt az egészet összekeverem és egy jól záródó dobozba rakom. 4 tetőzött kávéskanállal teszek egy csészébe ezt öntöm le jó meleg vízzel. A tetejét tejszínhabbal díszítem, csokireszelékkel, vagy kakaóval, vagy őrölt fahéjjal megszórom. Egészségesebb, mert nincs benne sok E, meg szinezék.

Vígasztaló
Kevés tejszínben gőz felett felolvasztottam egy kis csokit (a kakaós tejbevonómasszából készült télapók stb-k nagyon megfeleltek a célnak), és tettem bele egy kis vanília darabkát. Az elektromos kávéfőző habosra gőzöltem tejben elkevert tejszínt, fahéjas barnacukorral ízesítettem, hozzáöntöttem frissen lefőtt feketekávét meg a csokis tejszínt.

Érdekességek a Cappuccinóról
A cappuccinót szinte a világ minden táján fogyasztják, de hazája Olaszország, ahol elkészítését és tálalását tökélyre fejlesztették. Magyarországon is kedvelik ezt az ízletes kávéitalt, amely nevét arról kapta, hogy színe hasonlít a kapucinus barátok csuhájának színéhez. Az országban szinte minden kávézóban, étteremben lehet cappuccinót kérni, de hogy ilyen néven mit kapunk, az teljesen más kérdés. Sajnos, kevés helyen készítenek igazit. A feketekávéra flakonból nyomott tejszín nem „hiteles” és ha őszinték akarunk lenni, a felvert, „igazi”tejszínnel készültet is inkább habos, vagy tejszínhabos kávénak kellene nevezni. Magyarországon a keleti országrészben inkább a tejhabos cappuccinót ismerik és kedvelik a fogyasztók, míg a Balaton mentén és Nyugat-Magyarországon, valószínűleg osztrák hatásra, kizárólag tejszínhabbal készítik.

Az Olaszországba látogató turisták általában figyelmen kívül hagyják, többségük pedig nem is ismeri a cappuccino fogyasztásának szabályait. Pedig a presszókávé, tetején a kis „tejsipkával” ugyanúgy hozzátartozik Itáliához, mint a Colosseum vagy a pizza. Alig néhányan tudják csak: az olaszok számára a cappuccino valójában nem ital, hanem táplálék. Csak reggel isszák. Amiből viszont következik: aki nem tartja magát a szabályokhoz, arról nyomban tudják, hogy turista. Aki jártasnak kíván lenni cappuccino-ügyben, íme néhány, papírra vetett, „íratlan” szabály:

Első szabály: Soha ne fogyasszunk cappuccinót délelőtt 11 óra után. A jóllaktató ital ugyanis a reggelihez tartozik, amelyet Olaszországban általában bárban fogyasztanak el. Csevegéshez és kávészünethez igazán semmi köze a cappuccinónak.

Második szabály: Soha ne rendeljünk cappuccinót étkezés után. Erről - akaratuk ellenére is - könnyen felismerhetők a külföldiek. Az olaszok számára ugyanis rejtély, miként férhet el a gyomorban a pasta, hal és édesség után még egy kalóriában gazdag tejeskávé is.

Harmadik szabály: Soha ne üljünk asztalhoz a cappuccinóval. Akár erről az italról, akár szimpla feketéről van szó, sok római langyosan (tiepido) kéri a kávéját, hogy gyorsabban ihassa meg.

Az már a bonyolultság csúcsát jelenti a nem odavalósiaknak, hogy miért kapható presszókávé akár csészében, akár „al vetro”, azaz pohárban. Egyenesen értelmetlennek tűnik a cappuccino is „senza schiuma” azaz hab nélkül, hiszen a cappuccino fő jellemzője a felhabosított tejből való „korona”.

Megnyugtató viszont, hogy ezeket a szabályokat nem kell igazán komolyan venni, azaz mindenki akkor iszik cappuccinót, amikor éppen kedve tartja.

Hétköznapi Öröm
Hosszúkávét főzök, amelyet egy magas csészébe töltök félig. Felhabosítom a tejet (habosító kézi készülékkel), rákanalazom a kávéra és megszórom fahéjjal. Ha már este van és nem autózom aznap, akkor svédesítem: vagyis teszek rá egy kis tejszínhabot, amit nyakon öntök egy kupica tojáslikőrrel.

 

Bookmark and Share

 

Levesek

 

Köretek
 
Húsos ételek
 
Édességek
 
Hidegkonyha
 
Saláták
 
Grill,nyárs,bogrács
 
Hal és tengeri ételek
 
Erdei és vad ételek
 
Egytál ételek
 
Ünnepi ételek
 
Italok, koktélok
 
Évszakok ételei
 
Kenyerek,péksütemények
 
Gyorsételek:reggelik és vacsorák
 
Szervírozás, terítés
 
Fogyókúra (evéssel)
 
Gyógyítás étellel
 

 

Praktikák

Helyes étkezés

Helyes étkezés

Magyar étkezési kultúra

A mesterség kialakulása

Jótanácsok

 

Konyhai szótár

 

 

 

Design by

Semilin Graphic

Sztár szakácsok

Híres szakácsok

 

Add a starlaphoz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hőtérkép

Hőtérkép

Felhőkép

Felhőkép

 

Add to Google


Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!