Kis Kávé Kalauz
2008.12.07. 11:56
Mokka: fele kávé, fele kakaó, tejszínhabbal és egy kis fahéjjal megszórva a tetejét.
Fagyis: vanília fagylaltra forró kávét önteni, úgy hogy ellepje, és kanalazva megenni. Isteni.
Télen: fahéjat rakni a kávéba, mármint abba az adagba, ami fő. szóval együtt lefőzni.
Narancsos: Két decis pohárba 1, 5 dl forró vizet öntünk, 3 cl jaffaszörpöt, egy kiskanál neszkávét, egy kiskanál cukrot. Összekeverjük, és ábrándos tekintettel fél órán át iszogatjuk.
Bécsi: zsíros tejszint jól felvered, a csészébe beledobsz 1darab tej v. étcsoki szeletet, jól felgőzölöd, hogy a csoki elolvadjon aztán rá főzöl egy adag finom illatos feketét majd az egészbe beleforgatod a felvert tejszínhabot, és kész. A tetejére is teszünk egy kis tejszint majd csoki reszelékkel megszórjuk
Ütős: A darált kávéba kis adag darált fahéjat is keverek és úgy főzöm le. . . . amilyen sűrüre csak lehet. Tuti ébredés!
Kevésbé üt, hosszú és krémes: 1/3 instant kávé, 1/3 pótkávé (a Maci igen finom és cukrozott), 1/3 cappuccino por, tejbe, tejszínhabbal, amire fahéjat szórok.
|