Károlyi-saláta
2008.12.07. 11:52
Hozzávalók: 15 dkg főtt burgonya, 15 dkg kovászos uborka, 15 dkg zöldpaprika, 15 dkg paradicsom, 1 fej saláta, 3 kemény tojás, 2 dl tartármártás, fél csomó petrezselyemzöld, só,őrölt bors, , ízlés szerint.
A főtt burgonyát, a kovászos uborkát, a fejes salátát - ez utóbbi néhány levelét tegyük félre a díszítéshez - vékony csíkokra, a hámozott paradicsomot kockára, a kemény tojásokat pedig karikára vágjuk. Enyhén megsózzuk, megborsozzuk, majd a sűrű tartármártással összekeverjük. Tálaláskor kúp alakúra formázzuk, és a félretett salátalevelekkel körbedíszítjük, tetejét finomra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk.
|